"The important thing is not to stop questioning."

Tanker om en feilslått narkotikapolitikk.

Svar på kommentar. (På Arild Knutsen sin lenke om razzia med hund på skolen.)

Posted by L. den 09.05.12

Problemet med denne debatten (narkotikadebatten generelt) er at folk ikke klarer å skille mellom undom og voksen.

Ja til en legalisering for -myndige, voksne- mennesker, fordi alle skal ha rett til å bestemme over sitt liv og sin kropp. Vi er gamle nok til å jobbe for samfunnet og betale skatt, da synes jeg vitterlig at vi er gamle nok til å gjøre hva vi vil på fritiden vår uten at noen skal komme og stikke nesa inn i vårt privatliv og ringe til politiet som kommer og gjør livet til et unødvendig helvete.

Nei til at barn og undom skal ha tilgang på narkotika, slik de har i dag. Istedet for å gå fra skole til skole og fortelle hvor farlig narkotika er som et fellesbegrep, så kan politiet (eller andre upartiske fagfolk) lære ungdom forskjellen på cannabis og heroin, samt fortelle hva som kan skje med hjernen hvis den utsettes for rusmidler før den er ferdig utviklet (rundt 23-24 år.)
Å jage trassige ungdomsskoleelever med bikkjer tror jeg bare vil føre til at flere dropper ut av skolen. Jeg hadde i hvertfall ikke satt pris på en razzia midt i engelsktimen. Snakk og informer ungdom med korrekt og nøytrale fakta i stedet for å behandle dem på en ydmykende og krenkende måte.

Ja til en legalisering fordi:
1.) ALDERSGRENSER! 2.) Folk kan søke hjelp dersom de har behov for det, uten å være redd for straff og stigmatisering. 3.) Det vil flytte enorme penger fra mafia til staten. 4.) Det vil frigjøre ressurser hos politiet. 5.) Kvalitetskontroll, slik at folk vet at det er hasj de røyker i stedet for ketamin (bedøvelsesmiddel for blant annet hest) og plastikk. 6.) Fordi vi da kan fokusere på å holde ungdom unna rus, istedet for å plage voksne mennesker som ikke har noen problemer med sitt rusbruk. (De finnes!)

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: