"The important thing is not to stop questioning."

Tanker om en feilslått narkotikapolitikk.

Posted by L. den 08.02.12

I California koster det rundt 270 000 – 290 000 norske kroner å holde en fange fengslet i et år. I 2010 satt det 25000 mennesker fengslet i Californiske fengsler pga. narkotikaforbrytelser, hvorav 8,587 satt inne grunnet «simple possession» («Simple possession of drugs can mean you actually possess the drug in a small enough amount to imply personal use.» / Simple possession = personlig bruk). Ytterlige 1,401 mennesker var fengslet grunnet cannabis-spesifikke lovbrudd.

Studier har vist at cannabis er tryggere enn både alkohol og tobakk (vedlagt link til bilde, kildehenvisning nederst i innlegget: http://bit.ly/w4fjzo). Faktisk er det ingen rapporterte dødsfall av cannabis noensinne. Til sammenligning dør ca. 150 mennesker årlig av å få fallende kokosnøtter i hodet, – noe som altså er svært sjeldent.

Hvis vi tar utgangspunkt i dette, samt tar i betraktning at cannabis er det mest brukte rusmiddelet i verden (med mer enn 800 000 arrestasjoner i USA årlig) og legger det til i regnestykket ser det slikt ut: 270000 x 1401 = 378 270 000, -. Det vil si at man i California alene ville spart 378 270 000 i året på å ikke arrestere mennesker for en personlig avgjørelse om å bruke et tryggere alternativ til rusmiddelet alkohol (som forøvrig tar livet av over 100 000 amerikanere årlig).

Disse 378 270 000,- ville kommet godt med i kampen mot USA’s fedmeepidemi, dårlige helsevesenordning, fattigdom, hjemløshet osv, osv. Hvis alle land hadde fulgt dette eksempelet, ville vi kunne gjøre noe med de dårlige forholdene rundt om i verden, som for eksempel mangel på mat, vann, klær, medisiner og tak over hodet, tidlig barnedød, barn ned i 5-7 årsalder som må klare seg selv fordi foreldrene er drept i krig+++.

I Nederland, der cannabis er avkriminalisert og selges i egne butikker under restriksjoner som feks. aldergrense (18 år) og en maksgrense for salg (fem gram) har landet vært nødt til å legge ned 8 fengsler pga. mangelen på kriminelle. Til sammenligning selger mindreårige «hasjbrownier» på skoler i USA. (http://bit.ly/yxz6kW)

Til slutt er det verdt å nevne at studier viser at cannabis kan øke lungekapasiteten: http://bit.ly/wNgnYx

Cannabis inneholder også antipsykotiske komponenter (http://bit.ly/bTFXTo) og har også vist seg å være til hjelp for mennesker med diverse helseproblemer, blant annet Alzheimers, MS og Parkinsons. (http://bit.ly/b0UsLr)

Kildehenvisninger:
Tall på mennesker i fengsel: http://bit.ly/kAupu7
Forklaring på Simple possession: http://bit.ly/w5cCDM
Rusmidler – en sammenligning: http://bit.ly/6jgDiQ
Mest brukte rusmiddel i verden: http://bit.ly/rmOlR9
800 000 arrestasjoner i året i USA: http://bit.ly/to1kAh
Restriksjoner i Nederland: http://www.amsterdam.info/coffeeshops/
Nedleggelse av fengsler i NL: http://bit.ly/fBxzu4
Annual Causes of Death in the US: http://www.csdp.org/publicservice/causes.htm

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: