"The important thing is not to stop questioning."

Tanker om en feilslått narkotikapolitikk.

Seks grunner for at cannabis bør legaliseres.

Posted by L. den 10.10.08

Hei. Seks grunner for at Cannabis bør legaliseres, både for medisinske og rekreasjonelle grunner:

1. Hasjen man i dag kjøper på gata, er spedd ut med både diesel, kamelavføring, hennafarge, gummi,  sand, terpentin, ketamin (som er et bedøvelsesmiddel brukt på hester), og veldig mye annet dritt som overhodet ikke er bra for deg. Dette er kanskje det du, som hardbanka motstander sier “Vel. Hvis de idiotene har lyst til å ødelegge seg på dette faenskapet, så får de bare kjøre på!” til, og deretter stiller deg på bakbena innstilt på at hasj (og cannabis generelt) er djevelens drittpakk, uten å en gang være åpen for hva forkjemperne har å komme med i forhold til nyere forskning og informasjon de har lest seg til, og som faktisk taler positivt for saken deres. Tenk litt over dette. Over 30% av Norges befolkning har en eller flere ganger brukt cannabis. Dette tyder på at det i neste generasjon, blir et lignende %-tall brukere av cannabis, om ikke mer. Hvem er neste generasjon? Jo, det er ungene dine. Vil du at barna dine skal innta alt fra avføring til drivstoffer, og til og med ketamin, som normalt sett brukes på hest? Nei, det tror jeg ikke at du ønsker. Ved å være mot forbudet, så støtter du også i mer eller mindre grad det kriminelle markedet, enten du vil eller ikke. Kanskje tenker du nå at dine unger aldri skal bruke noe slags narkotisk stoff. Tør du å ta sjansen på det?

2. Det hender at du hører om forurenset marihuana i media, noe som også er kjent som “glass-pot”. Dette forekommer da dealerne sper ut marihuanaen de skal selge, med små glasspartikler, for at vekta skal gå opp, og for at bud’en (som er den tørkede blomsteren som inneholder virkestoffet THC) skal se mer potent ut. Dette er vanskelig å oppdage, og det medfører at brukeren får disse glasspartiklene i lungene når de røyker. Som alle skjønner, så er dette svært helseskadelig! Igjen, så er dette noe du ikke ønsker skal skje dine barn. Og ja, det er en stor (minner om de 30%) sjanse for at de kommer til å prøve dette i løpet av livet.

3. Det har en dokumentert medisinsk virkning på flere sykdommer, lidelser og pasienter, der i blant; AIDS/HIV-rammede, kreftpasienter, kreftsvultser[¹], angst og depresjon, grå stær, Multippel Sklerose, leddgikt[²], m.m. Cannabis kan erstatte mange legemidler, med langt færre bivirkninger. Her er en utbrodert liste over lidelser som cannabis hjelper mot: [link]

4. Det er langt mindre skadeligere enn både Alkohol og tobakk, som er to av de mest brukte rusmidlene etter kaffe i Norge. Her er en liste som viser skadeligheten til en rekke rusmidler. Merk dere at ketamin ligger på 6. plass, like etter alkohol. Listen er rangert av britiske forskere.

5. Barn burde lære at de kan stole på informasjonen de får hos lærere, foreldre, politi og andre autoriteter. Pr. i dag blir man foret med feilinformasjon om ikke bare cannabis, men andre rusmidler. Man vokser opp, leser og lærer basert på sine egne erfaringer, og ser at “Hei.. Dette stemmer da ikke over ens med det de fortalte meg på skolen!”, hvorpå de kanskje videre funderer; “Hvis cannabis gir meg den virkningen i stedet for den jeg har hørt om i skolebøker og hos lærere, så er kanskje ikke heroin og amfetamin så farlig, det heller?”. Hvis jeg hadde hatt barn, så hadde jeg ønsket at de mottok nøytral og korrekt informasjon om cannabis, og andre rusmidler. På den måten, så hadde de visst nøyaktig hva utfallet vil bli av hvert enkelt narkotikum, og dermed også kunne gjøre ett sunnere valg når de blir gamle nok til det.

6. Ungdom prøver ut nye ting, og det som er ukjent og ulovlig er også gjerne mer spennende og tiltrekkende. Når cannabis er mot loven, så er det slik at det selges fritt på gata. I dag er det like ulovlig for en på 13 år, som det er for en på 35, og dermed like lett for begge å få tak i. Så lenge det ikke er legalisert og regulert, så vil det selges på gata, som “utvannet” dritthasj (bokstavelig talt), og forurenset glasspot. Hadde det vært regulert, så hadde vi hatt aldersgrenser, og det kriminelle gatesalgmiljøet hadde minket betydelig.

“Over 50 prosent av 15-20 åringer i Oslo har blitt tilbudt cannabis.”[³]

Jeg, for min del, mener at cannabis er et bedre valg enn både tobakk, alkohol, paracet og resten av den lange lista. Det betyr ikke nødvendigvis at jeg maler marihuana eller hasj rosenrødt og sier at det er helt fritt for bi- og skadevirkninger, men at det ganske enkelt er et smartere og sunnere alternativ. Det er synd at de som deler min mening blir stemplet som kriminelle når de konsumerer det rusmiddelet de foretrekker.

Vi ser at det har vært lønnsomt for Nederland å avkriminalisere cannabis, og å plassere planten bak disk og aldersgrenser i såkalte Coffe Shops. Stoffet er mindre attraktivt for ungdommen, og brukertallet har gått ned:
Cannabisbruk siste år – aldersgrupper 15-24, 15-34 og 15-64
Cannabisbruk siste måned – aldersgruppe 15-24
Cannabisbruk siste måned – aldersgrupper 15-24, 15-34 og 15-64

Røyker cannabis – ikke tobakk
Lørdagsnarkomane
I 2002 lot Norge 1 milliard cannabisomsatte kroner gå til kriminelle dealere..

Referanser:
[¹]
– ‘Cannabis’ brain tumour drug hope.
[²]
– Første prøve av cannabis mot leddgikt (fra 2005).
[³] – Ruskampanjer har ingen virkning.

[link] – Scientific facts of Pot.

Anbefalte nettsider:
Propaganja
NORMAL
NorCan

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: